FileZilla

FileZilla 3.7.2

Gebruiksvriendelijk en gratis FTP-programma

VOOR

 • Snelle overdracht
 • Kan met grote bestanden overweg
 • Onthoudt server-adressen

TEGEN

 • Geen overdrachten plannen

Goed
7

FileZilla is een programma waarmee je bestanden ophaalt van en wegzet naar andere computers. Dat doet het op basis van het File Transfer Protocol (FTP), een standaard voor probleemloze bestandsoverdracht tussen verschillende besturingssytemen. Zo plaatsen bijvoorbeeld freelance journalisten hun artikel rechtstreeks op het syteem van de werkgever, zonder daarvoor ook maar 1 mailtje te versturen.

FileZilla presenteert een groot Finder-achtig venster, waar je bovenin het adres van een server, een gebruikersnaam en een wachtwoord ingeeft. Vervolgens sta je in verbinding met de centrale computer en zie je de daarop aanwezige mappen. Vanaf dat moment sleep je bestanden en mappen moeiteloos heen en weer, tussen links jouw eigen systeem en rechts de server. Hoewel je met een extern systeem in verbinding staat, voelt het alsof je gewoon files kopieert op je eigen systeem. Zo snel is FileZilla dus.

Uiteraard verkrijg je met FileZilla toegang tot meerdere servers, die je gemakkelijk in het geheugen zet. En hoe zit het dan met die servers? De software die we hier bespreken is de FileZilla Client, die verbinding maakt met de centrale server. Deze laatste reguleert met behulp van het programma FileZilla Server het verkeer tussen de aangesloten computers met daarop FileZilla clients.

FileZilla is een geslaagd open-source project en dat voel je wanneer je met FTP client werkt. De software werkt simpel en soepeltjes. Het is duidelijk dat veel programmeurs de applicatie aan een kritische blik onderworpen hebben. En daar profiteer jij als digitaal bestandsoverdragende mens natuurlijk van.

Meeste downloads FTP Clients voor mac

Meer
FileZilla

Download

FileZilla 3.7.2

Beoordelingen about FileZilla

 • anna s

  door anna s

  niet werkend bij mac os.
  ik heb gekozen voor de versie geschikt voor mac os, maar bij het openen van het program...   Meer

 • door Anonymous

  Gebruikers accounts.
  Misschien ligt het aan mij, maar het lukt me niet om meerdere accounts aan te maken voor bi...   Meer

 • door Anonymous

  Reageert niet.
  Heb Filezilla altijd naar tevredenheid gebruikt op windows pc maar krijg hem niet aan de praat op...   Meer